WIJ zijn een hele leuk kindcentrum. Wil jij meer weten over WIJ dan kun je hieronder al wat meer lezen. Natuurlijk mag je ook altijd even langskomen, samen met je ouders/verzorgers.

WIJ ontdekken met jou de wereld

Bij WIJ ontdek je de wereld om je heen. WIJ halen de wereld als het ware naar binnen. Met jou wordt gesproken over hetgeen in de wereld gebeurt, het nieuws komt aan bod en er worden lessen gegeven door mensen, die heel veel kennis hebben. Wat dacht je van een directeur van een museum of de voetbaltrainer van je favoriete voetbalclub. Je kunt op WIJ ook echt veel dingen ervaren; muziek maken in de muziekruimte, toneelspelen in het theater of koken in de kookstudio. Ook ga jezelf de wereld in. WIJ gaan met jou bijvoorbeeld naar musea, bezoeken een bouwplaats en gaan het bos ontdekken.

WIJ lossen problemen op

Bij WIJ leer je om goed na te denken en leuke oplossingen te verzinnen voor problemen. Dit kan echt van alles zijn; hoe maak je de weg van huis naar school veiliger, hoe voorkom je zwerfafval op straat, maar ook hoe praat je met iemand in een andere taal. Dit doe je allemaal op je eigen niveau, waarbij je elkaar ook goed kunt helpen. WIJ weten dat jij heel veel kan en bij ons kun je dat laten zien. WIJ vinden jou ook een talent!

WIJ werken samen

Bij WIJ werk je samen met andere kinderen. Je helpt elkaar en hebt respect voor iedereen. Bij WIJ werk je in units, waardoor je kinderen ontmoet die ouder of jonger zijn dan jij. Ook krijg je les van echte vakspecialisten. Zeg maar, een soort professoren op het gebied van rekenen, taal of muziek. WIJ zijn ook een vreedzame school. Samen met jou maakt WIJ het heel gezellig binnen ons kindcentrum. Je leert bij ons om conflictjes op te lossen.

WIJ leren verantwoordelijkheid te nemen

Bij WIJ mag je fouten maken. Je kunt uiteraard alles vragen aan iedereen, zodat je echt veel kan leren. Wél willen WIJ dat jij ook heel goed je best doet. WIJ willen namelijk dat je veel leert op school. Daarom zijn de juffen en meesters op WIJ ook echt goed opgeleid.

WIJ laten je jezelf zijn

Op WIJ ben jij echt jezelf. Je hebt ook tijd om te doen waar je goed in bent. En misschien ontdek je wel onbekende talenten. Je gaat bij WIJ ook koken, muziek maken, creatief aan de slag en ontdekken in de techniekruimte. Bij WIJ bepaal jij, samen met je begeleider, wat je gaat leren. Dit hou je dan ook zelf bij. Het is leuk om te zien hoe je dan vooruit gaat.